...do Rhodosu a Efta Piges│Barborka cestuje...

Ouky douky. Toto je posledný príspevok, ktorý sa týka Grécka a výletov, ktoré sme podnikli. V poslednom príspevku som napísala niečo o Lindose, Prasonisi a Tsambike a dnes spojím 2 výlety do jedného článku. V sobotu sme sa vybrali na celodenný výlet do Rhodosu a nedeľu sme strávili v Efta Piges a na pláži v Tsambike.


Rhodos, hlavné mesto ostrova, je rozdelené na Staré a Nové mesto a my sme stihli navštíviť "len" to Staré - teda nejaké tie pamiatky, múzeá a historicky zaujímavejšie miesta. Ak sa chystáte na výlet do tohto mesta autom, odporúčam vyraziť skoro. Naozaj skoro. Mesto je preplnené autami, a hoci sme našli jedno poloprázdne parkovisko blízko našej cieľovej destinácie, hľadanie parkovacieho miesta nám trvalo dobrú pol hodinu.


Tak, ako aj v Lindose, aj tu sa oplatí prísť s turistickou knihou. V budovách nájdete z času na čas tabule s poznámkami, nie je to však pravidlom. Napr. ja som navštívila so sestrou Archeologické múzeum s nádhernými sochami a záhradami, no na tabuľkách bolo maximálne napísané: Socha Afrodity. A možno aj rok, kedy asi bola vytvorená. Oplatí sa navštíviť múzeá a Veľmajstrov palác (dávajte pozor na otváracie hodiny, niektoré miestnosti sa zatvárajú okolo 3-4) alebo sa môžete prechádzať medzi stále prítomnými obchodíkmi so suvenírmi. 


Rhodos je naozaj veľké mesto a preto mu buď venujte niekoľko dní alebo si vopred vytipujte miesta, ktoré chcete navštíviť. Čo sa týka vstupného, väčšina múzeí pýta 6 eur za dospelého. V meste nájdete veľa umelcov, muzikantov a mačiek...


V nedeľu sme sa rozhodli navštíviť park Efta Piges, inak známy aj ako Sedem Prameňov (Seven Springs). Jednou z atrakcií je 150 m dlhý tunel, cez ktorý sa môžete prebrodiť (voda je Vám asi po členky, ale je naozaj studená). Tento zážitok neodporúčam ľudom s klaustrofóbiou, pretože v momente, keď do tunela vstúpite, nemáte sa ako dostať von (až východom!). V parku môžete vidieť pávy, nádherné prostredie či vodopády. Vstupné je zdarma :)


Toto je len malá ukážka toho, čo môžete v parku vidieť. Myslím, že tento výlet patril medzi moje najobľúbenejšie! Bol tam pokoj a (takmer) nedotknutá príroda. Ak sa ocitnete v okolí, skúste toto miesto navštíviť!

Deň sme ukončili v mori a ja už len môžem na tieto chvíle spomínať :) Najbližšie by sem mala pribudnúť recenzia románu.

Komentáre