Tvarohový cheesecake│Recepty #14

Cheesecake patrí v poslednej dobe medzi obľúbené dezerty mnohých. A prekvapivo nie je také zložité ho upiecť a upraviť tak, ako sa vám zachce. Tu je jednoduchý recept, ktorý sa dá obmieňať podľa chuti.



Suroviny:
Korpus

200g maslových sušienok
100g zmäknutého masla

Plnka

750g tvarohu
250g kyslej smotany
2 vanilínové cukry
50g kryštálového cukru
2 vajíčka
2 lyžice hladkej múky

Čas prípravy: 20 minút
Pečenie: 10 minút pri 180 °C a 50 minút pri 170 °C

Postup:

1. Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom (môžeme zapracovať prstami a vytvoriť niečo podobné mrveničke). 
2Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť.
3. Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom. Za stáleho miešania pridáme vajíčka a múku. Plnku vylejeme na vychladnutý predpečený korpus.
4. Cheesecake pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 170°C. Po dopečení vypneme rúru, otvoríme dvierka a ešte 20 - 30 minút necháme cheesecake v rúre. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny (najlepšie cez noc).
5. Navrch môžete naliať čokoládu, či inú polevu. Ja preferujem teplé ovocie (mrazené ovocie s trochou cukru ohriať v hrnci a šup na koláč!)

Dobrú chuť!


Komentáre