Júl│Zo života #39

Júl bol mesiacom výletov: dvoch KECY campov, jedného rodinného pobytu, jednej svadby, jedného spontánneho výletu do Žiliny a všetkých dní, ktoré boli o príprave, alebo naopak, balení. Bolo pomerne ťažké venovať sa niečomu inému, ale ajhľa, niečo sa našlo.


Hudba

Júl bol viac mesiacom jednotlivých piesní, než albumov či interpretov. Tu je niekoľko z nich: na dvoch kecy campoch som každodenne počúvala (a tiež na ňu tancovala) pieseň Feel It od TobyMaca, ďalšou je Something Just Like This od The Chainsmokers a Coldplay a posledné dni je to pieseň Feel It Still od Portugal. The Man.


Film

Vždy si rada nechám odporučiť filmy, pretože nikdy nevieš, na čo dobré môžeš natrafiť. A tak som si tento mesiac na odporúčanie Kajsy pozrela The Space Between Us. Tento film zachytáva príbeh Gardnera, prvého človeka narodeného na Marse, ktorý sa vydáva na Zem a po prvýkrát zažíva všetko, o čom sa učil z kníh a videí. Bol to najlepší film tohto roka? Nie. Ale ponúka zaujímavý pohľad na priateľstvo, vzdialenosť a to, ako pristupujeme k času, ktorý je nám daný.

YouTube

Jubilee je channel s takmer 400 tisíc odberateľmi a takmer 60 miliónmi zhliadnutí videí. Obsahovo sa zameriava na ľudské príbehy, vzťahy a rozhovory medzi blízkymi. Jedným zo zaujímavých projektov sú aj videá v sérii Both Sides, v ktorej sa snažia zachytiť oba pohľady na partnerské vzťahy, pričom sa oboch pýtajú rovnaké otázky, ale jeden z páru má stále na ušiach slúchadlá a nemôže tak počuť partnerove odpovede. 


Moment

Každý deň som využila naplno (možno s výnimkou dní, keď som dospávala) a to je niečo, čo si vždy vážim. Keď má môj deň cieľ a zámer a akosi sa mi ho podarí naplniť. Či už je to zbaliť batoh, cestovať, zdobiť chaty, hovoriť po anglicky, hovoriť po slovensky, vyrozprávať svoj príbeh, rozosmiať jedného človeka, prezliecť sa za zombie, naháňať sa, smiať sa, aj plakať, modliť sa, hovoriť evanjelium...bola to veľká radosť stráviť tento mesiac v prítomnosti každého jedného človeka, ktorý sa pri mne v ňom ocitol. Veľká vďaka :)

photo credit: Death to Stock

Komentáre