Tvarohová bábovka│Recepty #10
Bábovky má rád takmer každý. Existuje toľko rôznych receptov, a toto je len jeden z nich. Ak máte radi vláčne cesto, tvaroh to vie docieliť ľahko a rýchlo.
200 g masla alebo rastlinného tuku
200 g práškového cukru
3-4 vajcia
250 g mäkkého tvarohu
150 ml mlieka
300 g polohrubej múky
1 čl kypriaceho prášku
tuk na potretie a strúhanka (alebo hrubá múka) na vysypanie formy
práškový cukor na posypanie
*múka aj mlieko môžu byť zamenené za alternatívy (špaldová múka, nie kravské mlieko)
Čas prípravy: 15 minút
Pečenie: 40 minút pri 180 °C
Postup:
1. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Postupne pridáme žĺtky, tvaroh, vlažné mlieko a časť preosiatej múky.
2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a so zvyšnou preosiatou múkou zmiešanou s kypriacim práškom vmiešame do cesta.
3. Cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, vložíme do prehriatej rúry a pomaly pečieme asi 40 minút doružova.
4. Ešte horúcu bábovku na niekoľkých miestach prepichneme špajľou, aby príliš neklesla.
1. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Postupne pridáme žĺtky, tvaroh, vlažné mlieko a časť preosiatej múky.
2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a so zvyšnou preosiatou múkou zmiešanou s kypriacim práškom vmiešame do cesta.
3. Cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, vložíme do prehriatej rúry a pomaly pečieme asi 40 minút doružova.
4. Ešte horúcu bábovku na niekoľkých miestach prepichneme špajľou, aby príliš neklesla.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára