Muffiny z ovsených vločiek│Recepty #9

Hľadáš nový recept na muffiny, ktoré sú možno trochu zdravšie, ale rovnako chutné? Vyskúšaj tento základný recept, ktorý môžeš obmieňať, ako sa ti zapáči.


Suroviny:
*poznámka: hrnček = 250 ml

1 pohár mlieka
1 pohár ovsených vločiek
1 vajce
1/4 pohára oleja
1 pohár hladkej múky
1/4 pohára kryštálového cukru
1 čl kypriaceho prášku
1/2 čl soli
1 a pol čl škorice
vlašské orechy

*múka, cukor aj mlieko môžu byť zamenené za alternatívy (špaldová múka, hnedý cukor, nie kravské mlieko)

Čas prípravy: 20 minút
Pečenie: 20 minút pri 220 °C
Počet porcií: 12 muffinov

Postup:

1. V miske zalejeme ovsené vločky mliekom a necháme ich 15 minút postáť.
2V mixéri (resp. ručne v osobitnej mise) vymiešame vajce s olejom.
3. Zmiešame suché ingrediencie (prosiata múka, cukor, škorica, kypriaci prášok, soľ).
4. Do misky s mokrými ingredienciami vmiešame vločky a suché ingrediencie.
5. Do formičiek dávame cesto približne do 2/3.
6. Pečieme pri 220 °C asi 15-20 minút.

Do formičiek môžeme dať len časť cesta a potom orechovú vrstvu (tú pripravíme nasekaním orechov, ktoré jemne opražíme s hnedým cukrom a škoricou) a zbytok cesta. Namiesto orechov môžeme použiť kúsky čokolády či ovocia.

Dobrú chuť!

Komentáre