Banánové lievance│Recepty #8
Či už chystáš víkendové špeciálne raňajky, alebo máš v strede týždňa chuť na niečo rýchle, sladšie a zdravé, banánové lievance (bez múky) sú naozaj veľmi dobré riešenie!
*poznámka: hrnček = 250 ml
2 banány
2 vajcia
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1/8 lyžičky soli
2 vajcia
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1/8 lyžičky soli
*ideálne sú zrelé, až prezreté banány, tie majú najsilnejšiu chuť, takže budú lievance sladké
Čas prípravy: 5 minút
Pečenie: cca 10 minút
Počet porcií: 8 lievancov (závisí od veľkosti)
Počet porcií: 8 lievancov (závisí od veľkosti)
Postup:
1. V mixéri zmiešame všetky ingrediencie, až kým nebude cesto úplne hladké.
2. Cesto necháme odstáť približne 10 minút, kým trochu nezhustne.
3. Na rozpálenú panvicu (ktorú môžeme potrieť malým množstvom oleja alebo masla) dávame cesto približne o veľkosti lyžice, krátko opečieme na jednej strane (do hneda) a potom lievance otočíme.
4. Proces opakujeme. Lievance môžeme jesť s džemom, medom, jogurtom, ovocím,...
1. V mixéri zmiešame všetky ingrediencie, až kým nebude cesto úplne hladké.
2. Cesto necháme odstáť približne 10 minút, kým trochu nezhustne.
3. Na rozpálenú panvicu (ktorú môžeme potrieť malým množstvom oleja alebo masla) dávame cesto približne o veľkosti lyžice, krátko opečieme na jednej strane (do hneda) a potom lievance otočíme.
4. Proces opakujeme. Lievance môžeme jesť s džemom, medom, jogurtom, ovocím,...
Dobrú chuť!
Áno, odporúčam. Veľmi chutné a natrieť arašidové maslo na vrch je topka
OdpovedaťOdstrániť