Banánové muffiny│Recepty #13

Muffiny stále patria medzi moje obľúbené dezerty. Sú jednoduché, rýchle a dá sa s nimi experimentovať. Hodia sa na raňajky, ku čaju aj káve, alebo ako dezert po obede. Tu je nový recept, ktorý mi veľmi zachutil!





Suroviny:
1 a pol hrnčeka hladkej múky
3 ČL kypriaceho prášku
štipka soli
3 veľké banány (ideálne, ak sú prezreté)
1/3 hrnčeka kryštálového cukru
(podľa chuti. Ja mám radšej koláče, ktoré nie sú prisladké, no vždy môžete cukru pridať viac)

1 vajce
1/3 hrnčeka roztopeného masla
* dobrovoľné suroviny ako kúsky čokolády, orechy,...

*múka môže byť zamenená za alternatívy (špaldová múka, a pod.)

Čas prípravy: 10 minút
Pečenie: 25 minút pri 175 °C

Postup:

1. Múku, soľ a kypriaci prášok si zmiešame v mise.
2V druhej, väčšej mise si rozpučíme banány vidličkou, pričom je fajn, ak z nich neurobíme úplnú kašu, pretože by mohlo byť cesto príliš lepkavé. Ak vám zostanú malé kúsky banána, vytvorí to dobrú štruktúru koláča.
3. K banánom primiešame cukor, vajce a roztopené maslo. Do zmesi pridáme sypké suroviny a premiešame, kým sa všetky suroviny nespoja. 
* do cesta môžete pridať orechy, kúsky čokolády alebo hocičo, na čo máte chuť.
4. Cesto rozdelíme do košíčkov na muffiny (buď silikónové, alebo papierové v plechu na muffiny) a dáme ich na približne 25 minút do rúry (závisí to od veľkosti koláčikov). Potom ich len vyberieme, necháme vychladiť a jeme!
Dobrú chuť!

Komentáre