Jednoduchá ovsená kaša│Recepty #11
Čo sú moje obľúbené raňajky? Najčastejšie ovsená kaša. V rôznych podobách, s rozličným ovocím, polevou, či posypom. Vždy však začína rovnako:
Suroviny:
1/3 cup (pohár) ovsené vločky
1/3 cup mlieko
1/3 cup voda
ovocie, kakao, med...
1/3 cup mlieko
1/3 cup voda
ovocie, kakao, med...
Čas prípravy: 5 minút
Postup:
1. Do hrnca pridáme všetky suroviny – ovsené vločky odporúčam instantné (menšie) a horúcu vodu. Mlieko je dobrovoľnou surovinou, ak vám dobre nesedí, môžete ho zameniť za ďalší diel vody.
2. Suroviny pomaly miešame pri strednej teplote. Po niekoľkých minútach kaša zhustne. Nebojte sa, ak sa vám miestami zdá tekutá. Po vychladnutí sa jej konzistencia zmení.
3. Kašu môžeme ochutiť medom, cukrom, javorovým sirupom, grankom, ovocím a všetkým, na čo máte náladu.
1. Do hrnca pridáme všetky suroviny – ovsené vločky odporúčam instantné (menšie) a horúcu vodu. Mlieko je dobrovoľnou surovinou, ak vám dobre nesedí, môžete ho zameniť za ďalší diel vody.
2. Suroviny pomaly miešame pri strednej teplote. Po niekoľkých minútach kaša zhustne. Nebojte sa, ak sa vám miestami zdá tekutá. Po vychladnutí sa jej konzistencia zmení.
3. Kašu môžeme ochutiť medom, cukrom, javorovým sirupom, grankom, ovocím a všetkým, na čo máte náladu.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára